A A A

Ședința de lucru în vederea identificării terenului pentru construcția Palatului Justiției la Anenii Noi

25 Mai 2023 | 15

La 19 mai 2023, la inițiativa Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești și cu susținerea autorităților locale, la Primăria Anenii Noi a fost organizată ședința de lucru a factorilor decidenți implicați în procesul de identificare a terenului concordant construcției noului sediu al instanței judecătorești.

Analizând un spectru amplu de rigori, a fost selectat un teren potrivit pentru construcția noului sediul pentru Judecătoria Anenii Noi. Acesta corespunde criteriilor, fiind situat într-o zonă centrală cu accesibilitate sporită pentru comunitatea locală, iar dimensiunea terenului va permite amenajarea și dezvoltarea unui complex judiciar modern, capabil să răspundă nevoilor actuale și viitoare ale sistemului judiciar.

În cadrul ședinței, directorul AAIJ Sorin Popescu a menționat că "distingerea terenului reprezintă un pas important în modernizarea și îmbunătățirea sistemului judiciar la nivel național, fapt ce va consolida încrederea și va spori eficiența procesului judiciar în Anenii Noi".

Reiterăm că, construcția Palatelor de Justiție este o prioritate majoră în efortul Ministerului Justiției, prin intermediul Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, de a asigura un sistem judiciar modern, eficient și accesibil comunității.

Prin perspectiva acestei investiții semnificative, se urmărește îmbunătățirea calității serviciilor și oferirea unui mediu adecvat la desfășurarea proceselor judiciare.